Deurwaarder nodig?
Schakel de hulp in van juridische specialisten en start een incassotraject!
Verschil deurwaarder en gerechtsdeurwaarder
Wanneer u op de één of andere manier te maken krijgt met een incassotraject, dan zult u in een aantal gevallen ook te maken met een deurwaarder en/of gerechtsdeurwaarder. Hoewel de termen door veel bedrijven worden afgewisseld zonder te wisselen in betekenis, is er wel degelijk een verschil tussen de beide beroepen. Een deurwaarder fungeert over het algemeen als de hulp van een rechter tijdens rechtszaken, en is de contactpersoon tussen de diverse partijen. Daarbij is de hij, evenals het incassobureau de aangewezen persoon om informatie bij te vragen over een zitting, of het verloop van een incassotraject.
Een gerechtsdeurwaarder heeft over het algemeen meer rechten dan de gewone bode. Een gerechtsdeurwaarder is per koninklijk besluit beëdigd om diverse wettelijke taken af te handelen. Zo is hij gerechtigd om een dagvaarding na te volgen, of de uitvoering van een vonnis af te handelen. Een gerechtsbode is dan ook zowel ambtenaar als zelfstandig ondernemer.
Wat is het verschil tussen deurwaarder en incassobureau?
Vaak wordt een deurwaarder op één lijn gezet met het incassobureau, in de praktijk word echter deze eerste pas ingezet als het incassobureau al een heel stuk is gevorderd met het incassotraject. Zo zal een incassobureau eerst de procedure opstarten met het versturen van een aanmaning en een herhaalde aanmaning.
Pas als het buitengerechtelijke gedeelte van de incassoprocedure is afgehandeld, en de procedure overgaat naar een wettelijk gedeelte, komen de bode en gerechtsbode in beeld. Zeker wanneer de gedagvaarde niet komt opdagen of zijn beloftes niet nakomt zal hij of zij te maken krijgen met een gerechtsdeurwaarder. Kort gezegd schakelt men eerst een incassobureau in, voordat de deurwaarder aan bod komt.
Vind een erkend en professioneel incassobureau!
Vraag gratis offertes aan en reken af met wanbetalers.
Wanneer deurwaarder inschakelen?
Een particulier of bedrijf schakelt meestal niet zelfstandig een gerechtelijk ambtenaar in. Hebt u klanten die veel achterstallige betalingen hebben? Reageren zij niet (meer) op de berichten die u stuurt? Het inschakelen van een incasso bureau is vaak voldoende om de problemen op te lossen.
Wanneer men aanmaningen krijgt van een incasso-advocaat is de schrik vaak genoeg, zodat de achterstallige betaling alsnog voldaan wordt. Werkt het inschakelen van de advocaat niet afdoende? Dan zal deze er wel voor zorgen dat er contact wordt opgenomen met de rechtbank, en dat deze een ambtenaar op uw zaak zet. Ga daarom niet zelf aan de slag met het vinden van een belastingdeurwaarder, en bespaar u zelf een heleboel tijd en moeite. Wij helpen u desgewenst graag. Maak gratis gebruik van de dienstverlening en ontvang persoonlijk advies.
Deurwaarder veiling
Wanneer een gedaagde na de rechtszitting de betaling niet nakomt, of de betalingsafspraken niet volgt, dan kan het zijn dat de gerechtsdeurwaarder beslag legt op de bezittingen van deze persoon, en deze veilt om zo het geld te innen voor de betaling. Een dergelijke veiling staat bekend onder de term executieveiling en zijn open voor iedereen. De artikelen worden verkocht bij opbod, of bij opbod door afmijning. De koper moet bovendien contant betalen aan de belaste gerechtsdeurwaarder. Bij hem dient u tevens uw gegevens achter te laten, en zich te legitimeren.
Kan ik naar een executieveiling?
Bent u geïnteresseerd in het bezoeken van zo’n veiling, of wilt u weten wat er op een veiling verhandeld wordt? Via verschillende websites is het mogelijk om de locaties van de executieveilingen en de verhandelde inboedel te bekijken. Let wel, de meeste executieveilingen hebben een beperkte omvang: zodra er genoeg geld is opgehaald om alle achterstallige rekeningen te innen, dan is de veiling voorbij.
Wat is een deurwaarder no cure no pay?
Wilt u graag een deurwaarder of incassobureau inschakelen? Dan zult u tegenwoordig steeds vaker te horen krijgen dat deze op basis van een no cure no pay principe werken. De term no cure no pay betekent letterlijk vertaald: geen resultaat, geen betaling. Voor incassobureaus geldt dat u alleen hoeft te betalen voor de werkzaamheden, wanneer uw debiteuren de rekening hebben voldaan.
Bovendien kan een gedeelte van deze gemaakte incassokosten dan worden verhaald op de debiteur.
Het werken op basis van een no cure no pay principe levert voor u geen onnodig geldelijk risico op, wel betaalt u gemiddeld meer per uur, dan wanneer u sowieso voor de gemaakte uren betaalt.
Hebt u vragen over de mogelijkheden voor het inschakelen van een incasso-advocaat? Wilt u weten wat de hoogte van de incassokosten wordt, of hebt u behoefte aan meer informatie over het no cure no pay principe? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier. Wij helpen u graag verder.